Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Baška Voda

Baška Voda je smještena na Makarskoj Rivijeri u srednjoj Dalmaciji. Arheološka istraživanja su dovela do zaključka da se na mjestu Baške Vode u prošlosti nalazilo malo selo Biston. Grad se počeo razvijati u 18. stoljeću kada su stanovnici područja iza planine Biokovo, zbog širenja Turaka na njihovo područje, pobjegli u grad. Među arheološkim pronalascima nalaze se nadgrobni spomenici, nakit, novac te nadgrobni spomenici s imenima starosjedioca. Baška Voda je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Makarske Rivijere. Grad je udaljen 10 km od Makarske, a 3 000 stanovnika se većinom bavi nekom granom turizma.

Baska Voda

Smještaj u Baškoj Vodi:

Kao jako poznato turističko odredište Baška Voda nudi različite vrste smještaja; hoteli; od luksuznih do prosječnih, privatni smještaj u sobama, obiteljskim kućama ili apartmanima. U blizini se nalaze i dva kampa. Baška Voda je puna prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža na kojima se može uživati u bistrom moru i velikom broju rekreacijskih aktivnosti. U zaleđu se nalaze dva napuštena naselja koja su sačuvala staru seosku građu. Svakako, apartmana i privatnog smještaja u Baškoj Vodi ne nedostaje.

Što posjetiti dok ste u Baškoj Vodi:

Crkvu Sv. Lovre koja je izgrađena u 18. stoljeću na temeljima jedne stare zgrade.
Crkvu Sv. Nikole iz 19. stoljeća sa zvonikom i vrijednom kolekcijom etnografskih i sakralnih predmeta.
Dva muzeja: jedan sa arheološkom kolekcijom i drugi, Malakološki muzej, sa najvećom kolekcijom školjki na ovom području.
Može se organizirati i izlet u park prirode Biokovo koji je udaljen 15 km od Baške Vode.

Baska Voda

Gdje jesti:

Baška Voda je puna restorana, pizzeria i konobi koji u ponudi imaju tipične Dalmatinske specijalitete poput pršuta, janjetine, jela s morskim plodovima i riblja jela, pogotova ona pripremljena sa škarpinama i grdobinom. Ovo područje je poznato i po rafiolima, vrsti kolačića. U Baškoj Vodi se postoji i nekoliko vrlo privlačnih restorana uređenih u stilu starih taverni.

Kako doći do Baške Vode:

Automobilom: Idite autocestom A1 od Zagreba prema Dubrovniku, siđite s autoceste na Šestanovcu i od tu ćete voziti malom cestom niz planinu dok ne stignete do Jadranske magistrale (glavna cesta). Pripazite na činjenicu kako na magistrali može doći do prometnih gužvi tijekom ljetnih mjeseci.

Zrakoplovom: Najbliža zračna luka je u Splitu, udaljena 70 km od Baške Vode. Ponuđene su slijedeće mogućnosti prijevoza iz zračne luke: (sve cijene su samo PROCJENE, ovise o nekoliko čimbenika poput; koje je vrijeme u godini, dan, itd.)

Autobus- pođite autobusom iz zračne luke do centra Splita i od tamo ste 300 m udaljeni od autobusnog kolodvora gdje autobusi redovito voze za Bašku Vodu. Cijena po osobi je 80-90 kn.
Taxi- cijena taxija je oko 600-800 kn ali bi bilo dobro dogovoriti se o cijeni prije polaska iz zračne luke.
Naručeni prijevoz- možete i naručiti prijevoz pa će vam odabrana tvrtka poslati vozača koji će vas čekati u zračnoj luci. Cijena prijevoza za 1-3 osobe je otprilike 500-700 kn, dok se cijena za 4-8 osoba kreće oko 700-900 kn.
Vlasnik koji organizira prijevoz- kada čitate našu bazu podataka smještajnih jedinica možete odabrati i opciju da vas vlasnik dođe sačekati i to dabirom opcije: „napredno pretraživanje“. Ne nude svi vlasnici besplatan prijevoz ali često nude prijevoz uz vrlo malu naknadu.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba
alli price
naltrexone cost
citalopram online
buy estrogen online http://www.bestpillsforsale.com/buy-premarin-online-estrogen-pills-price